Subsidies en regelingen zonne-energie voor particulieren

Teruggave BTW

Er is momenteel geen overheidssubsidie meer, maar wel teruggave van de BTW. De subsidieregeling is afgeschaft maar via de BTW teruggave kunt u zelfs voordeliger zonnepanelen aanschaffen dan voorheen. Eigenaren van een zonnestroomsysteem hebben vanaf 1 augustus 2013 namelijk recht op teruggaaf van BTW die betaald wordt over de aanschaf (21%) en installatie (6%) van de zonnepanelen.

De regeling geldt alleen voor zogenaamde kleinverbruikers met een aansluitwaarde van minder dan 3 x 80A. Particulieren in Nederland voldoen aan deze eis.

Om de BTW terug te kunnen vragen dient u een BTW nummer aan te vragen bij de belastingdienst. Voor de volgende jaren dient u dan vervolgens een ontheffing aan te vragen zodat u geen BTW meer hoeft af te dragen over de geleverde energie aan uw energiebedrijf. Vervolgens zal de belastingdienst u elk jaar een vragenvformulier sturen of u nog steeds recht heeft op de ontheffing.

We hebben de informatie voor u op een rijtje gezet in een document:
Independent Solar Systems - BTW teruggave.pdf

Aanvraagformulier startende onderneming van de Belastingdienst:
Belastingdienst_startende_onderneming.pdf

Voorbeeldbrief ontheffing omzetbelasting:
Brief ontheffing omzetbelasting.doc

Duurzaamheidslening SVn

Naast het terugvragen van de BTW heeft u de mogelijkheid tot het aanvragen van een duurzaamheidslening. Hierbij kan tegen gunstige tarieven geld worden geleend voor de financiering van uw zonnestroom systeem.

Als u tot een bedrag van € 7.500 wilt lenen, heeft de Duurzaamheidslening een looptijd van 10 jaar. Als u een hoger bedrag wilt lenen, dan is de looptijd 15 jaar. De lening bedraagt minimaal € 2.500 en maximaal € 25.000. Welk bedrag u ook leent, u krijgt altijd een rentekorting van 3% ten opzichte van de huidige rente op de markt..

Kijk op de site van de SVn of u ook in aanmerking komt voor deze duurzaamheidslening: http://www.svn.nl