Subsidies en regelingen zonne-energie voor particulieren

Teruggave BTW

Er is momenteel geen overheidssubsidie meer, maar wel teruggave van de BTW. De subsidieregeling is afgeschaft maar via de BTW teruggave kunt u zelfs voordeliger zonnepanelen aanschaffen dan voorheen. Eigenaren van een zonnestroomsysteem hebben vanaf 1 augustus 2013 namelijk recht op teruggaaf van BTW die betaald wordt over de aanschaf en installatie van de zonnepanelen.

De regeling geldt alleen voor zogenaamde kleinverbruikers met een aansluitwaarde van minder dan 3 x 80A. Particulieren in Nederland voldoen aan deze eis.

Om de BTW terug te kunnen vragen dient u een BTW nummer aan te vragen bij de belastingdienst. Voor de volgende jaren dient u dan vervolgens een ontheffing aan te vragen zodat u geen BTW meer hoeft af te dragen over de geleverde energie aan uw energiebedrijf.

De belastingdienst heeft alle informatie op hun website staan.

Duurzaamheidslening SVn

Naast het terugvragen van de BTW heeft u de mogelijkheid tot het aanvragen van een duurzaamheidslening. Hierbij kan tegen gunstige tarieven geld worden geleend voor de financiering van uw zonnestroom systeem.

Als u tot een bedrag van € 7.500 wilt lenen, heeft de Duurzaamheidslening een looptijd van 10 jaar. Als u een hoger bedrag wilt lenen, dan is de looptijd 15 jaar. De lening bedraagt minimaal € 2.500 en maximaal € 25.000. Welk bedrag u ook leent, u krijgt altijd een rentekorting van 3% ten opzichte van de huidige rente op de markt..

Kijk op de site van de SVn of u ook in aanmerking komt voor deze duurzaamheidslening: http://www.svn.nl