Over ons

Independent Solar Systems  ontwerpt, adviseert, verkoopt, realiseert en onderhoudt zonnestroom-systemen voor de particuliere en de kleinzakelijke markt. Het betreft zowel netgekoppelde als autonome (off-grid) systemen in zowel binnen- als buitenland. De markt is zeer sterk groeiend in de segmenten particulier en kleinzakelijk. Door de lage inkoopprijzen zijn de systemen snel terug te verdienen, zelfs ingeval de overheid niet subsidieert.

Off-grid

Sinds de oprichting in 2005 maakt het bedrijf ISS een indrukwekkende groei door. In aanvang was de aandacht met name gericht op off-grid. Dit zijn toepassingen waarbij geen of slechts een onbetrouwbaar electriciteitsnet aanwezig is. Belangrijkste toepassingen zijn: solar-lichtmasten, energievoorziening voor ziekenhuizen en solar-waterpompen. De sector off-grid heeft zich, met o.a. ‘Artsen zonder Grenzen’ als vaste klant, tot een stabiele sector binnen Independent Solar Systems ontwikkeld.

Services

Met betrekking tot grotere netgekoppelde zonnestroomsystemen in Nederland, speelt Independent Solar Systems al een aanzienlijk aantal jaren een belangrijke rol op de achtergrond. Enkele organisaties, die meerdere grote zonnestroominstallaties bezitten of beheren, zoals Natuurmonumenten, Nuon, Ministerie van Defensie en enkele Woningbouwcooperaties hebben bij Independent Solar Systems een onderhoudscontract afgesloten. De afdeling Services van Independent Solar Systems voert op basis van ruim 10 jaar ervaring deze contracten uit.Door de enorme aanwas van zonnestroom-installaties in Nederland verwachten we bij ISS een sterk groeiende vraag naar service en onderhoud.

In veel gevallen wordt Independent Solar Systems als leverancier gekozen vanwege kwaliteit, goede prijscondities, en klantvriendelijkheid. Het huidige team van Independent Solar Systems (10 FTE) bestaat uit een goede mix van oudere en ervaren medewerkers en jonge enthousiaste mensen, die gezamenlijk het huidige stadium van succes realiseren.Omdat de aanschaf van zonnestroom-installaties voor particulieren en MKB (agrarisch) steeds rendabeler wordt, zal de vraag exponentieel blijven groeien. Hierdoor komen er ook steeds meer aanbieders (vooral installatiebedrijven die er ook zonnestroomsystemen bij ‘gaan doen’ ). Hierdoor wordt het onder-scheidend vermogen de komende tijd steeds belangrijker.

Het onderscheidend vermogen van ISS is gebaseerd op het volgende:

  • Technische expertise reeds tientallen jaren, belangrijk voor vakkundige installatie, en vertrouwen bij de klant
  • Ervaring met grotere groepen particulieren m.b.t verkoop en installatie (ruim 2 MWp in 2012)
  • Afdeling Services en onderhoud, met professionele bezetting