Openbare verlichting

Luna vooraanzichtIndependent Solar Systems heeft ruime ervaring met openbare verlichting op zonne-energie. Sinds 1985 hebben we honderden stand-alone verlichtingsmasten geplaatst om verlichting mogelijk te maken daar waar geen aansluiting op het openbare elektriciteitsnet mogelijk of wenselijk is.

Met de huidige innovaties op het gebied van LED verlichting is het toepassen van verlichting op zonne-energie aantrekkelijker geworden. Door het geringe verbruik van LED lampen kunnen deze tegenwoordig de gehele nacht blijven branden.

Naast het leveren en plaatsen van openbare verlichting op plekken waar geen elektriciteitsnet aanwezig is levert Independent Solar Systems ook openbare verlichting met zonnepanelen die wel aangesloten zijn op het elektriciteitsnet. Een lichtmast met zonnepanelen die zijn energie terug levert aan het net en kan zo energie neutraal zijn. De energie die de lamp in een jaar verbruikt kan worden opgewekt door zonnepanelen. Voordeel van deze oplossing is dat er geen accu’s nodig zijn om energie tijdelijk in op te slaan en de lamp zal altijd branden wanneer dit moet.